Heel jouw hart met de Japanse kunstvorm Kintsugi

Iedereen wordt in het leven al wel eens op de proef gesteld. Zo hebben we allemaal onze eigen rugzak mee te dragen. Niet alleen in onze rugzak, ook in ons hart dragen we heel wat mee. Bij ieder van ons heeft het hart al wel eens schade opgelopen door bepaalde dingen die we meegemaakt hebben. Ik bedoel hiermee “emotionele” schade zoals het overlijden van een dierbare, een scheiding, een miskraam, een leuke job waar ze je hebben ontslagen, een vriendschap die verloren is gegaan, …. Hoe we hier mee omgaan is voor iedereen anders.

Het hartritueel kan je helpen om je tegenslagenslagen om te zetten naar iets positiefs. Ben jij bereid om je gebroken stukken te omarmen? Is dat mogelijk? Natuurlijk kan dat!!! Als je het mij vraagt is dat 1 van de meest krachtige manieren om jouw wonden te helen. Groot of klein, dat maakt helemaal niet uit. Wat wel uitmaakt is een weg te vinden naar de wonden die nog steeds pijn doen in je hart. De wonden waar je al zoveel over gepraat hebt. Het kan ook zijn dat je iemand bent die liever niet praat over jouw wonden, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Kan je die wonden voelen? Of is het steeds je brein dat tussenkomt? En dat is heel vaak het geval. Wat uitmaakt is dat je ontwaakt en dat je beslist dat het tijd is om het tij te keren. Het is tijd om al jouw gebroken stukken te omarmen en ze ruimte te geven.

Het hartritueel is een heel krachtig ritueel. Elke stap gaan we verdiepend ervaren, zodat het ook werkelijk in je hart gaat bewegen. Hoofd uit, hart aan!!! Je gaat zien en voelen wat er allemaal in jouw hart leeft. Mooie, prachtige dingen waar je je eigenlijk niet meer bewust van bent. Dit zijn de gouden stukjes die helemaal van jou zijn. Maar er zitten ook minder prettige stukjes die ook van jou zijn en die hebben jouw liefde en aandacht nodig. Dat gaan we nu juist doen met dit ritueel. Je gaat je verbinden met al jouw stukken, mooie en minder mooie. Je gaat zien welke stukken nog liefde en aandacht nodig hebben zodat ze zich kunnen bevrijden.

Wat heel belangrijk om weten is dat het hier niet gaat over loslaten. Het gaat juist over toelaten en ruimte geven. Door dit ritueel te doen, ga je heel tastbaar ervaren dat je het niet los gaat laten, maar juist gaat toelaten.

Ik ga jou begeleiden in dit mooie hartritueel. We werken in kleine groepjes (max. 4 personen) of 1 op 1. In 3 sessies + 1 bonussessie begeleid ik jou naar een mooie verbinding met jouw hart. Tijdens de 1ste sessie gaan we verbinden met jouw hart en je keramieken hart. Het breken van het hart gebeurt tijdens de 2de sessie. En tijdens de 3de sessie gaan we de scherven terug lijmen. Dit gebeurt telkens met een visualisatie/meditatie en helemaal op je eigen tempo. Tussen de sessies door ga je thuis zelf aan de slag met enkele kleine opdrachtjes zodat je telkens naar de volgende sessie kan toeleven, op jouw eigen ritme.

Data:

17/7, 31/7, 21/8 + 4/9 om 19u

14/8, 3/9, 2/10 + 16/10 om 19u

Prijs:

1 op 1: 3 x € 85 + GRATIS bonussessie = € 255

In groep: 3 x € 70 + GRATIS bonussessie = € 210

In deze prijzen is het hart t.w.v. € 44 inbegrepen